Głównym źródłem argininy są mięso, produkty nabiałowe i mleczne oraz część artykułów spożywczych pochodzenia roślinnego.
Arginina to aminokwas, który jest ważnym składnikiem wielu białek występujących w organizmie. Głównym źródłem argininy są mięso, czyli produkty pochodzenia zwierzęcego takie jak wołowina i drób, produkty nabiałowe i mleczne jak sery i jogurty, oraz niektóre artykuły spożywcze pochodzenia roślinnego, takie jak orzechy i nasiona.
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Duża liczba preparatów przedtreningowych w swoim składzie posiada związek określany mianem argininy bądź L-argininy. Czy ten aminokwas ma działanie tylko pobudzające? Jak tak naprawdę wpływa na nasz organizm? Zapraszamy do zapoznania się z poniższym artykułem, aby zwiększyć nieco zakres informacji na temat suplementacji z wykorzystaniem argininy.