Kukurbitacyna może powodować że ogórki są gorzkie
Kukurbitacyna to związek chemiczny o gorzkim smaku obecny w wielu roślinach z rodziny dyniowatych, może powodować, że ogórki stają się gorzkie. Ogórki, znane również jako Cucumis sativus, są popularnymi warzywami, które w naturalnych warunkach mogą mieć goryczkę spowodowaną różnymi czynnikami zewnętrznymi.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Przepisy.pl powstały z myślą o wszystkich miłośnikach dobrej kuchni. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!
Jak przygotować mizerię i jakich można użyć dodatków. Jak pozbyć się nadmiaru wody z ogórków? Z której strony obierać ogórki aby nie były gorzkie?Jeśli podob...