Wspomaganie trawienia
Wspomaganie trawienia odnosi się do działań i substancji, które mają na celu poprawę procesu rozkładu pokarmu w układzie pokarmowym. Obejmuje różne metody i środki stosowane w celu ułatwienia trawienia oraz zwiększenia efektywności przyswajania składników odżywczych. Może dotyczyć zarówno naturalnych, jak i syntetycznych preparatów wspierających funkcje układu trawiennego.
Czerwona koniczyna
Mniszek lekarski
Chaber bławatek
Rumianek
Lubczyk
Hibiskus
Lilak pospolity
Karczoch
Owoc kardamonu
Regularna aktywność fizyczna
Higiena spożywania pokarmów
Koper włoski
Cykoria podróżnik
Spożywanie mięty
Seler korzeniowy
Mięta pieprzowa
Kukurydza
Cynamon
Chlor zawarty w soli
Składniki obecne w kwiatach lawendy
Macierzanka piaskowa
Ogonki z czereśni
Stosowanie mięty pieprzowej
Mięta
Seler naciowy
Regularne picie herbaty z mięty pieprzowej
Orzech włoski oraz jego liście
Dodatek kopru włoskiego do posiłków
Młode pędy chmielu
Odwar ze szczawiu lancetowatego
Kocanka piaskowa
Mentol w mięcie
Wierzbówka kiprzyca
Krwawnik pospolity
Enzymy trawienne
Humus pokrzywowy
Spożywanie cykorii
Właściwości lawendy