Spożywanie cukru w nadmiernej ilości może być przyczyną insulinooporności
Spożywanie cukru, czyli sacharozy i fruktozy w nadmiernej ilości, co oznacza przyjmowanie większych ilości tych substancji niż zalecane, może być przyczyną insulinooporności, która jest stanem zmniejszonej wrażliwości komórek na działanie insuliny, wpływając na metabolizm glukozy.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Treść filmu ma charakter informacyjny, nie zastępuje wizyty u lekarza lub specjalisty :-). Nie ponoszę odpowiedzialności za złe zastosowanie, lub zrozumienie...
👉 Prywatna grupa dyskusyjna https://www.facebook.com/groups/483106159648950/---👉 Tutaj znajdziesz suplementy mojej marki ⇒ https://marekskoczylas.pl/---👉…