Szczawik zajęczy może być używany do zup
Szczawik zajęczy, nazywany również Oxalis acetosella lub kwaśnicą, jest rośliną zielną znaną ze swojego kwaśnego smaku i jest często stosowany jako składnik zup, dodając im kwaskowy posmak. Klasyfikuje się jako roślina jadalna występująca powszechnie w lasach Europy.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Szczawik zajęczy (Oxalis acetosella) to niewielka bylina z rodziny szczawikowatych (Oxalidaceae). Naturalnie występuje w Ameryce Południowej…
Szczawik zajęczy mimo swoich maleńkich rozmiarów i delikatnej budowy jest gatunkiem przebojowym. Rośnie niemal wszędzie, w każdym typie lasu, nawet tam, gdzi...
Czy szczawik zajęczy jest jadalny? Czytaj więcej na DOZ.pl w Encyklopedii ziół
Treść filmu ma charakter informacyjny, nie zastępuje wizyty u lekarza lub specjalisty :-). Nie ponoszę odpowiedzialności za złe zastosowanie, lub zrozumienie...
Smaczny i zdrowy - szczawik zajęczyMASZ PYTANIA ZADZWOŃ DO NAS pod numer telefonu: 503321555. Zapraszam również na stronę http://www.myslowianie.pl-~-~~-~~~-...