Ostrożność przy spożywaniu orzechów włoskich powinny zachować osoby ze skłonnością do alergii

Zgłoś

Ostrożność, czyli powściągliwość lub rozwaga, przy spożywaniu orzechów włoskich, będących nasionami Juglans regia, muszą zachować osoby ze skłonnością, czyli tendencją lub predyspozycją, do alergii, co jest reakcją układu immunologicznego organizmu na alergen.

Źródła

Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.

Orzechy są wymieniane jako jedna z najczęściej polecanych rodzajów przekąsek, uznawanych jako wartościowe jedzenie na wynos, które łatwo spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą wszędzie – np. do pracy, szkoły, czy na wycieczkę. Są smaczne, pożywne, sycące i zdrowe. Można je jeść jako samodzielną przekąskę, bądź też dodać do wielu różnych potraw. Pasują zarówno do dań wytrawnych, zup, sałatek, pieczeni, jak i do wypieków i deserów na zimno.