Regularne spożywanie awokado może zmniejszać ryzyko złamań kości
Awokado, znane również jako Persea americana, to owoc pochodzący z Ameryki Środkowej, bogaty w zdrowe tłuszcze i różnorodne składniki odżywcze. Regularne spożywanie tego owocu może zmniejszać ryzyko złamań kości, które są pęknięciami lub złamaniami w strukturze kości. Awokado zawiera m.in. witaminę K, która jest kluczowa dla zdrowia kości.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Owoc, dzięki któremu serce zdrowo pracuje, a mózg lepiej zapamiętuje i inne powody, by jadać awokado
Tematem odcinka jest awokado. Właściwości zdrowotne awokado wynikają z tego, że owoc ten dostarcza sporo potasu, witaminy K1, luteiny i zeaksantyny oraz kilk…