Sok z jabłek, kapusty kiszonej, papryki, imbiru i chili może wspierać układ odpornościowy

Zgłoś

Sok to płynny napój, który można uzyskać poprzez wyciskanie lub blendowanie owoców i warzyw. W tym przypadku mamy sok z jabłek, kapusty kiszonej, papryki, imbiru i chili. Jabłka to owoce bogate w witaminy i błonnik, kapusta kiszona to fermentowany warzywo zawierające probiotyki, papryka to warzywo źródło witaminy C, imbir to korzeń o właściwościach rozgrzewających, a chili to ostra papryka zawierająca kapsaicynę. Układ odpornościowy, zwany również systemem immunologicznym, to zespół narządów i komórek odpowiedzialnych za ochronę organizmu przed infekcjami.

Dowiedz się więcej:

Źródła

Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.