Spożywanie brokułów może zmniejszyć ryzyko zachowania na cukrzycę typu 2
Spożywanie brokułów, które są warzywem krzyżowym, bogatym w sulforafan i błonnik, może zmniejszyć ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2, przewlekłą chorobę metaboliczną charakteryzującą się podwyższonym poziomem glukozy we krwi. Sulforafan pomaga w poprawie wrażliwości na insulinę i chroni komórki. Brokuły są też źródłem witamin K i C oraz minerałów, co wspiera zdrowie ogólne.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
👉 Tutaj znajdziesz witaminy mojej marki ⇒ https://marekskoczylas.pl/---👉 Więcej o mojej książce ⇒ http://www.zneutralizujchemie.pl ---👉 W tym miejscu drog…