Glukoza
Glukoza jest monosacharydem należącym do grupy cukrów prostych, które stanowią podstawowe źródło energii dla organizmów żywych. Chemicznie jest to aldoheksoza o wzorze sumarycznym C6H12O6. W organizmach pełni rolę kluczowego metabolitu w procesach takich jak oddychanie komórkowe i glikoliza. Glukoza występuje naturalnie w wielu produktach spożywczych, zwłaszcza w owocach i miodzie.
Wzmożone pragnienie
Spirulina
Siemię lniane
Nadmierne wydalanie moczu
Berberys zwyczajny
Herbata z hibiskusa
Herbata pu-erh
Ćwiczenia mięśnia płaszczkowatego
Pozostałe tematy
Olej z czarnuszki
Traganek błoniasty
Babka zwyczajna
Witamina C przyjmowana w wysokich dawkach
Uczucie suchości w ustach
Ekstrakt z krwawnika pospolitego
Regularne spożywanie cebuli
Dostarczanie dużych ilości magnezu
Regularne jedzenie nasion strączkowych
Spożywanie cynamonu
Zielona herbata
Kolostrum kozie
Spożywanie błonnika przed posiłkiem
Stały poziom glukozy po posiłku
Płatki owsiane
Słabsza pamięć
Skrzyp polny
Moringa olejodajna