Kakao może pomóc obniżyć poziom glukozy we krwi
Uwaga!
Powyższe twierdzenie występuje w powiązanych publikacjach i w żadnym stopniu nie jest to opinia Katalogu Wiedzy.
Ponadto każde twierdzenie jest pewnym uogólnieniem i nie należy go traktować dosłownie. Sytuacja każdego człowieka jest inna więc zalecamy zapoznać się ze szczegółami dostępnymi w poniższych źródłach.
Kakao, zwane także czekoladą lub Theobroma cacao, to produkt pochodzący z nasion kakaowca, który może pomóc w obniżeniu poziomu glukozy we krwi, co jest istotne dla osób z hiperglikemią, czyli podwyższonym poziomem cukru we krwi.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Jeśli chodzi o najzdrowsze produkty, zdecydowanie można wśród nich uwzględnić kakao. Właściwości kakao są dość szerokie, jeśli chodzi o nasze zdrowie. Warto ...