Substancje chemiczne

Substancje chemiczne to jednostki materii składające się z określonych zestawów atomów ułożonych w stałych proporcjach. Mogą występować w różnych stanach skupienia, takich jak ciała stałe, ciecze i gazy.

Zwiększony poziom kreatyny w komórkach mięśniowych
Mniszek lekarski, uprawiany na ziemi bogatej w minerały,
Uprawy GMO (rośliny modyfikowane genetycznie)
Stosowanie L-argininy
Skutkiem picia alkoholu
Ćwiczenia mięśnia płaszczkowatego
Alkohol zawarty w piwie
Konsumpcja dużej ilości fruktozy
Przeciwskazaniem do spożywania kreatyny
Witamina C przyjmowana w wysokich dawkach
Osoby z zespołem jelita nadwrażliwego
Ograniczenie spożycia fruktozy
Rezygnacja z alkoholu
Spożywanie dużej ilości fruktozy
Ekstrakt z krwawnika pospolitego
Dieta bogata we fruktozę
Woda spożywana przed posiłkiem
Dostarczanie dużych ilości magnezu
Łączenie L-argininy z lekiem na ciśnienie krwi
Regularne jedzenie nasion strączkowych
Zmniejszenie spożycia fruktozy