Trawienie
Trawienie to proces biologiczny, w którym organizmy rozkładają pokarm na mniejsze składniki chemiczne. Odbywa się głównie w układzie pokarmowym i obejmuje zarówno procesy mechaniczne, jak i chemiczne. W trakcie trawienia enzymy rozkładają złożone związki organiczne na prostsze, które mogą być wchłaniane przez organizm. Proces ten jest niezbędny do uzyskania energii oraz składników odżywczych potrzebnych do funkcjonowania organizmu.
Czerwona koniczyna
Mniszek lekarski
Chaber bławatek
Rumianek
Lubczyk
Hibiskus
Przetacznik ożankowy
Kwiaty czarnego bzu
Lilak pospolity
Karczoch
Owoc kardamonu
Regularna aktywność fizyczna
Higiena spożywania pokarmów
Koper włoski
Cykoria podróżnik
Spożywanie mięty
Seler korzeniowy
Mięta pieprzowa
Kukurydza
Cynamon
Chlor zawarty w soli
Składniki obecne w kwiatach lawendy
Macierzanka piaskowa
Ogonki z czereśni
Korzeń arcydzięgla
Krwawnik
Stosowanie mięty pieprzowej
Mięta
Seler naciowy
Regularne picie herbaty z mięty pieprzowej
Orzech włoski oraz jego liście
Dodatek kopru włoskiego do posiłków
Młode pędy chmielu
Odwar ze szczawiu lancetowatego
Kocanka piaskowa
Sok z selera naciowego
Mentol w mięcie
Wierzbówka kiprzyca
Krwawnik pospolity
Enzymy trawienne
Humus pokrzywowy
Spożywanie cykorii
Właściwości lawendy