Zapobieganie miażdżycy
Zapobieganie miażdżycy odnosi się do działań i strategii mających na celu ograniczenie ryzyka rozwoju tej choroby. Miażdżyca jest procesem, w którym dochodzi do odkładania się blaszek miażdżycowych w ścianach naczyń krwionośnych. Zapobieganie obejmuje różnorodne metody mające na celu utrzymanie zdrowia naczyń oraz minimalizację czynników ryzyka sprzyjających rozwojowi zmian miażdżycowych.
Szczawik zajęczy
Ekstrakt z miłorzębu japońskiego
Spirulina
Kurkuma
Orzechy włoskie
Herbata z hibiskusa
Suplementacja koenzymu Q10
Spożywanie buraków
Kwasy EPA i DHA obecne w rybach
Spirulina niebieska
Regularne spożywanie awokado
Hibiskus
Spożywanie mniszka lekarskiego
Koenzym Q10
Spożywanie siemienia lnianego
Niedobór witaminy C
Pyłek pszczeli
Piwo bezalkoholowe
Witamina K2MK7
Regularne spożywanie dobrej jakości oliwy extra virgin
Antyoksydanty
Tauryna
Spożywanie brokułów
Nasiona chia
Melatonina
Witamina D
Herbata z głogu
Umiarkowane picie piwa
Zielona herbata
Pozostałe tematy