Spirulina może chronić przed miażdżycą
Spirulina, znana również jako Arthrospira, to rodzaj cyjanobakterii bogaty w białko, witaminy i minerały, który może chronić przed miażdżycą, czyli chorobą naczyń krwionośnych charakteryzującą się odkładaniem się blaszek miażdżycowych. Te prozdrowotne właściwości spiruliny wynikają z jej działania przeciwutleniającego i przeciwzapalnego, które mogą więc wpływać pozytywnie na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Jaki superfood podniesie jakość naszej diety? Zdrowa dieta to nie tylko tradycyjne najzdrowsze produkty, z których komponujemy jadłospis. Można go wzbogacić ...
Tematem odcinka jest spirulina. Działanie spiruliny na zdrowie wciąż jest raczej mało znane, a jak się okazuje, jest o czym mówić. Włączenie jej do diety moż...