Deficyt witaminy B12 przyczynia się do utraty smaku
Deficyt witaminy B12, znany także jako hipowitaminoza B12, jest stanem niedoboru tej witaminy, która odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu układu nerwowego oraz tworzeniu czerwonych krwinek. Utrata smaku, będąca zaburzeniem sensorycznym, często towarzyszy temu niedoborowi.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Są witaminy znane wszystkim, jak celebryci. To witamina C albo, powiedzmy, nawet witamina D. Ale są też takie, które funkcjonują sobie po cichu, w cieniu, mało kto o nich pamięta i mało kto wie, jaki z nich mamy pożytek. I taka właśnie jest witamina B12
👉 Tutaj znajdziesz suplementy mojej marki ⇒ https://marekskoczylas.pl/---👉 Więcej o mojej książce ⇒ http://www.zneutralizujchemie.pl ---👉 W tym miejscu dr...