Składniki odżywcze
Składniki odżywcze to substancje zawarte w żywności, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wyróżnia się ich różne rodzaje, w tym białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały.
Pokrzywa
Szczawik zajęczy
Niedobór witaminy B12
Suplementacja witaminy B2
Pozostałe tematy
Niedobór witaminy D
Niedobór cynku
Deficyt witaminy B12
Niedobór wapnia
Suplementacja witaminą C
Niedobór żelaza
Witamina C
Dzika róża
Zażywanie witaminy C
Niedobór witaminy B6
Ograniczenie spożycia węglowodanów
Niedobór żelaza w organizmie
Nadmierna ochota na słodycze
Fusy z kawy
Niedobór witaminy C
Hibiskus
Wątróbka
Babka lancetowata
Orzechy
Zwiększone wypadanie włosów
W radzeniu sobie z trądzikiem
Mak polny
Ośmiornica
Zawartość liści mniszka lekarskiego
Spożycie kapusty pekińskiej
Regularne jedzenie jajek
Seler naciowy
Koenzym Q10
Witamina E zawarta w orzechach
Obecność żelaza w mniszku lekarskim
Cynk
Spożywanie natki pietruszki
Spożywanie produktów pochodzących z naturalnych gospodarstw
Niedobór witamin z grupy B
Picie czarnej herbaty
Przewlekłe zmęczenie
Przyspieszone bicie serca
Witamina D
Spożywanie orzechów włoskich
Zdrowa żywność
Nasiona z pokrzywy
Niedobór potasu
Retinol zawarty w mniszku lekarskim
Monitorowanie poziomu witaminy B12
Dodanie białka i dobrego tłuszczu do śniadania
Wolne gojenie się ran
Brak witaminy D
Witamina E zawarta w mniszku lekarskim
Suplementacja witaminą D
Łuszczenie się skóry
Spożywanie witaminy C
Niedobór witaminy D3 u niemowląt
Dieta niskowęglowodanowa
Szampan z kwiatów dzikiego bzu
Spożycie makreli
Brak odpowiedniej ilości wapnia w organizmie
Rozłożenie spożywanej witaminy B12 na kilka porcji dziennie
Utrzymanie prawidłowego poziomu witaminy D
Przyjmowanie wysokich dawek witaminy C
Niewystarczająca ekspozycja na słońce
Acerola
Pojawianie się siniaków
Obecność tłuszczów
Niewydolność fizyczna
Witamina C przyjmowana w wysokich dawkach
Suplementacja cynkiem
Owrzodzenia w obrębie jamy ustnej
Zielona herbata
Migdały
Wysokie dawki witaminy A
Jarmuż, będący źródłem beta karotenu,
Właściwości metabolizmu rośliny
Mleka smakowe
Suplementacja witaminą B12
Spożycie wołowiny
Ogonki z czereśni
Suplementacja witaminy D
Kukurydza
Długotrwałe stosowanie kosmetyków z retinolem
Przedwczesne siwienie włosów