Olej spożywczy
Olej spożywczy to tłuszcz roślinny lub zwierzęcy przeznaczony do stosowania w kuchni, głównie do smażenia, pieczenia oraz jako składnik potraw. Jest zwykle w formie ciekłej w temperaturze pokojowej i charakteryzuje się różnorodnością źródeł pochodzenia, takich jak nasiona, owoce czy ryby. Oleje spożywcze mogą mieć różne właściwości fizyczne i chemiczne, które wpływają na ich zastosowanie kulinarne. Są one dostępne w różnych rodzajach, zależnie od surowca i procesu produkcji.
Ssanie oleju
Olej z czarnuszki
Regularne stosowanie kuracji ssania oleju
Pozostałe tematy
- Olej z czarnuszki moze mieć działanie przeciwzapalne3
- Olej z czarnuszki moze mieć działanie antybakteryjne2
- Olej MCT pomaga utrzymać niski poziom glukozy we krwi po zjedzeniu węglowodanów1
- Ssanie oleju to zabieg, który najlepiej powinien trwać od 15 do 20 minut1
- Olej z czarnuszki to bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych
Używanie oleju z czarnuszki
Olej kokosowy
Olej ze słodkich migdałów
Metodę ssania oleju
Spożywanie oleju z czarnuszki
Płukanie ust olejem
Olejek ze słodkich migdałów
Olej z nasion chia
Nakładanie olejku migdałowego
Płukanie jamy ustnej olejem
Olej z migdałów
Płukanie jamy ustnej olejem kokosowym
Olejek z migdałów
Olejek migdałowy
Na diecie ketogenicznej
Suplementacja olejem z czarnuszki
Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany