Eliminowanie produktów potencjalnie alergizujących u dzieci nie zmniejsza ryzyka wystąpienia alergii
Eliminowanie produktów potencjalnie alergizujących, czyli usuwanie z diety pokarmów takich jak orzechy czy mleko, które mogą wywoływać reakcje alergiczne, nie zmniejsza ryzyka wystąpienia alergii, co jest uwarunkowaniem immunologicznym organizmu. Alergie u dzieci mogą być spowodowane przez czynniki genetyczne i środowiskowe.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Karmienie piersią, choć naturalne, często wywołuje wiele pytań i wątpliwości. Skąd wiedzieć, że dziecko się najada, jak dobrać najlepszą pozycję, czy co jeść w trakcie laktacji. Warto do tego etapu odpowiednio się przygotować i zawczasu poznać odpowiedzi na najbardziej nurtujące zagadnienia.