Spirulina może obniżać poziom trójglicerydów we krwi
Spirulina, znana również jako algi niebiesko-zielone, jest rodzajem sinic, które mogą obniżać poziom trójglicerydów we krwi. Trójglicerydy to rodzaj lipidów, czyli tłuszczów, które gromadzą się w krwiobiegu i są istotnym składnikiem gospodarki energetycznej organizmu.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Jaki superfood podniesie jakość naszej diety? Zdrowa dieta to nie tylko tradycyjne najzdrowsze produkty, z których komponujemy jadłospis. Można go wzbogacić ...
Tematem odcinka jest spirulina. Działanie spiruliny na zdrowie wciąż jest raczej mało znane, a jak się okazuje, jest o czym mówić. Włączenie jej do diety moż...