Spirulina może obniżać poziom „złego cholesterolu” (LDL)
Spirulina to niebiesko-zielona alga o bogatej zawartości składników odżywczych, znana również jako Arthrospira. Może wpływać na obniżenie poziomu lipoprotein o niskiej gęstości, czyli „złego cholesterolu” (LDL), które są związane z ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych.
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Spirulina to bardzo popularna alga, która ma wiele witamin i minerałów, korzystanie wpływających na nasz organizm. Poznaj jej właściwości i zastosowanie.
Jaki superfood podniesie jakość naszej diety? Zdrowa dieta to nie tylko tradycyjne najzdrowsze produkty, z których komponujemy jadłospis. Można go wzbogacić ...
Tematem odcinka jest spirulina. Działanie spiruliny na zdrowie wciąż jest raczej mało znane, a jak się okazuje, jest o czym mówić. Włączenie jej do diety moż...