Witamina C
Witamina C to związek chemiczny należący do grupy witamin rozpuszczalnych w wodzie. Jest to organiczny związek o właściwościach przeciwutleniających, który odgrywa rolę w procesach metabolicznych organizmu. Witamina C jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz uczestniczy w syntezie kolagenu. Występuje naturalnie w wielu owocach i warzywach.
Szczawik zajęczy
Mniszek lekarski
Witamina C
Zażywanie witaminy C
Niedobór witaminy C
Hibiskus
Seler naciowy
Pierwiosnek lekarski
Spożywanie natki pietruszki
Przewlekłe zmęczenie
Wolne gojenie się ran
Łuszczenie się skóry
Spożywanie witaminy C
Przyjmowanie wysokich dawek witaminy C
Acerola
Pojawianie się siniaków
Witamina C przyjmowana w wysokich dawkach
Pomidory
Pozostałe tematy
Nawłoć pospolita
Regularne dostarczanie dużych dawek witaminy C
Spożycie witaminy C
Sucha skóra
Żyworódka
Ciężko lecząca się anemia
Seler korzeniowy
Koenzym Q10
Krwawienie dziąseł
Przy poparzeniach słonecznych wskazana
Żelatyna z witaminą C