Antyoksydanty
Antyoksydanty to związki chemiczne, które hamują proces utleniania innych cząsteczek. Znajdują się w wielu produktach spożywczych, szczególnie w owocach i warzywach.
Szczawik zajęczy
Orzechy włoskie
Dzika róża
Zielona herbata
Likopen z pomidorów
Różeniec górski
Pozostałe tematy
- Antyoksydanty ułatwiają organizmowi detoksykację kancerogenów1
- Koenzym Q10, cynk, selen, kobalt, miedź i mangan należą zarówno do antyoksydantów endogennych jak i egzogennych1
- Spożywanie odpowiedniej ilości antyoksydantów wpływa na wzmocnienie odporności1
- Ostropest plamisty działa antyoksydacyjnie1
- Spożywanie odpowiedniej ilości antyoksydantów wpływa na spowolnienie procesu starzenia się organizmu1
Traganek błoniasty
Antyoksydanty
Mniszek lekarski
Znajdowanie się witaminy C w liściach mniszka lekarskiego
Soplówka jeżowata
Czereśnie