Spożywanie żółtka z jaj, bogatego w kwas foliowy, może poprawiać zdolności pamięciowe
Uwaga!
Powyższe twierdzenie występuje w powiązanych publikacjach i w żadnym stopniu nie jest to opinia Katalogu Wiedzy.
Ponadto każde twierdzenie jest pewnym uogólnieniem i nie należy go traktować dosłownie. Sytuacja każdego człowieka jest inna więc zalecamy zapoznać się ze szczegółami dostępnymi w poniższych źródłach.
Spożywanie żółtka z jaj, często określanego również jako jądro jaja, które jest bogate w kwas foliowy, inaczej folacynę lub witaminę B9, może poprawiać zdolności pamięciowe, czyli funkcje kognitywne związane z zapamiętywaniem.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.