Nattokinazę można pozyskiwać z fermentowanej soi

Zgłoś

Nattokinaza, zwana także enzymem nattō, to enzym proteolityczny pozyskiwany z fermentowanej soi, szczególnie z tradycyjnego japońskiego produktu spożywczego o nazwie nattō. Proces fermentacji soi polega na wykorzystaniu bakterii Bacillus subtilis natto, które rozkładają białka soi, wytwarzając ten specyficzny enzym. Nattokinaza jest klasyfikowana jako enzym fibrynolityczny, co oznacza, że ma zdolność rozkładania fibryny, białka odpowiedzialnego za krzepnięcie krwi. Fermentowana soja to soja poddana procesowi fermentacji, który zmienia jej właściwości chemiczne i biologiczne, czyniąc ją źródłem różnych bioaktywnych związków, w tym nattokinazy.

Źródła

Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.

👉 Tutaj znajdziesz witaminy mojej marki ⇒ https://marekskoczylas.pl/---👉 Więcej o mojej książce ⇒ http://www.zneutralizujchemie.pl ---👉 W tym miejscu drog...