Orzechy włoskie mogą wpływać na zmniejszenie ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych
Orzechy włoskie, znane również jako Juglans regia, są rodzajem orzechów charakteryzującym się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3, które mogą wpływać na zmniejszenie ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, obejmujących schorzenia związane z sercem i naczyniami krwionośnymi.
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Orzechy są wymieniane jako jedna z najczęściej polecanych rodzajów przekąsek, uznawanych jako wartościowe jedzenie na wynos, które łatwo spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą wszędzie – np. do pracy, szkoły, czy na wycieczkę. Są smaczne, pożywne, sycące i zdrowe. Można je jeść jako samodzielną przekąskę, bądź też dodać do wielu różnych potraw. Pasują zarówno do dań wytrawnych, zup, sałatek, pieczeni, jak i do wypieków i deserów na zimno.