Picie kawy może zmniejszać ryzyko wystąpienia Parkinsona
Picie kawy, czyli spożywanie napoju otrzymywanego przez zaparzanie prażonych ziaren kawowca, może wiązać się z mniejszym ryzykiem wystąpienia Parkinsona, czyli przewlekłej, postępującej choroby neurodegeneracyjnej wpływającej na układ nerwowy i ruchowy człowieka, często objawiająca się drżeniem i sztywnością mięśni.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Kawa ma nie tylko świetny smak, ale też wiele właściwości prozdrowotnych. Okazuje się, że gdy pijesz ją w odpowiedni sposób, jest w stanie przedłużyć twoją młodość. Zobacz, jak przygotować kawę, która będzie miała najlepszy wpływ na twoje zdrowie i samopoczucie!
Kawa to ulubiony napój wielu z nas. Często zastanawiamy się: czy kawa jest zdrowa? Jak wpływa na organizm, zdrowie? I odwrotnie: czy kawa szkodzi, jak działa...