Spożywanie jajek może hamować pogłębianie się zaburzeń pamięci
Uwaga!
Powyższe twierdzenie występuje w powiązanych publikacjach i w żadnym stopniu nie jest to opinia Katalogu Wiedzy.
Ponadto każde twierdzenie jest pewnym uogólnieniem i nie należy go traktować dosłownie. Sytuacja każdego człowieka jest inna więc zalecamy zapoznać się ze szczegółami dostępnymi w poniższych źródłach.
Spożywanie jajek, które są bogate w składniki odżywcze takie jak cholina, może hamować pogłębianie się zaburzeń pamięci, które są procesami związanymi z osłabieniem zdolności do przypominania informacji. Są to niektóre z problemów kognitywnych. Jajka są źródłem białka, witamin i minerałów.
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.