Odporność organizmu
Odporność organizmu to zdolność organizmu do rozpoznawania i zwalczania czynników chorobotwórczych, takich jak bakterie, wirusy czy pasożyty. System odpornościowy składa się z różnych mechanizmów i komórek, które współpracują, aby chronić organizm przed infekcjami i utrzymać jego homeostazę. Odporność dzieli się na wrodzoną oraz nabywaną, które różnią się sposobem działania i specyfiką reakcji immunologicznej.
Syrop z sosny
Lilak pospolity
Czarny bez
Spożywanie syropu z sosny
Nagietek lekarski
Olej z czarnuszki
Skrzyp polny
Babka lancetowata
Niedobór witaminy D
Wysoki poziom kortyzolu
Przewlekły stres
Witamina D
Pozostałe tematy
Zaburzenia snu
Podniesienie odporności
Mięta Meksykańska
Traganek błoniasty
Skłonność do kurzajek
Wrotycz
Różeniec górski
Konsumpcja mniszka lekarskiego
Olejek sosnowy
Dzika róża
Spożywanie topinamburu
Astaksantyna
Zakwas z buraków
Regularne spożywanie alkoholu
Orzechy brazylijskie
Kwiaty czarnego bzu
Probiotyki
Wysoko przetworzona żywność
Wzmocnienie systemu immunologicznego
Odporność u dzieci
Jagody goji
Czeremcha zwyczajna
Olej sezamowy
Konsumpcja kapusty
Dziecko dojrzałość immunologiczną Klasy IgA
Piwo bezalkoholowe
Dziecko w wieku szkolnym
Niedobór witaminy C
Brak żelaza w organizmie
Płatki owsiane
Inozytol
Picie zielonej herbaty
Szczeć pospolita
Niedobór B12
Sproszkowana roślina ashwagandhy
Dobry sen
Czarna huba z brzozy
Spożywanie orzechów nerkowca
Pyłek pszczeli