Białko zwiększa wchłanianie magnezu nawet o 40%
Uwaga!
Powyższe twierdzenie występuje w powiązanych publikacjach i w żadnym stopniu nie jest to opinia Katalogu Wiedzy.
Ponadto każde twierdzenie jest pewnym uogólnieniem i nie należy go traktować dosłownie. Sytuacja każdego człowieka jest inna więc zalecamy zapoznać się ze szczegółami dostępnymi w poniższych źródłach.
Białko, znane także jako proteiny, jest jednym z makroskładników odżywczych kluczowych dla budowy tkanek. Wchłanianie magnezu, mikroskładnika wpływającego na wiele procesów metabolicznych, może zostać zwiększone nawet o 40% dzięki obecności białka.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Zarówno magnez, jak i potas, są bardzo ważne dla organizmu człowieka. Magnez należy do grupy najważniejszych kationów wewnątrzkomórkowych. Ma znaczeni