Włączenie do diety kwasów omega może pomóc zmniejszyć ryzyko wystąpienia udarów mózgu
Kwas tłuszczowy omega, znany także jako kwasy nienasycone omega-3 lub omega-6, to rodzaj tłuszczów wielonienasyconych, które znajdują się w tłustych rybach, olejach roślinnych i orzechach, mogą pomóc obniżyć ryzyko wystąpienia udarów mózgu, które są nagłym zatrzymaniem przepływu krwi do mózgu.
Dowiedz się więcej:
Źródła
Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.
Jak poprawić zdrowie? Jakie są zdrowe nawyki żywieniowe? W tym filmie opowiem Państwu o prostych, ale koniecznych zmianach, które są podstawą zdrowia. Jeśli ...
Dzisiejszy temat to udar mózgu. Przyczyny udaru mózgu leżą głównie w diecie i stylu życia. W tym filmie opowiem, jak zachować zdrowy mózg dzięki zmniejszeniu…