Kwasy tłuszczowe Omega-3
Kwasy tłuszczowe Omega-3 to nienasycone kwasy tłuszczowe obecne w tłustych rybach, olejach roślinnych i niektórych orzechach. Należą do nich kwas alfa-linolenowy (ALA), kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA).
Kwasy tłuszczowe omega-3
Włączenie do diety kwasów omega
Pozostałe tematy
- Kwasy omega-3 są silnymi przeciwutleniaczami2
- Orzechy brazylijskie poprawiają pracę mózgu1
- Spożywanie kwasów omega-3 pozwala zredukować poziom trójglicerydów1
- Spośród wszystkich olejów, olej z nasion chia jest najbogatszym źródłem kwasów omega-31
- Orzechy włoskie zawierają największa ilość kwasów omega-3 w porównaniu ze wszystkimi innymi orzechami1
Kwasy omega-3
Spożywanie kwasów omega-3
Spożycie kwasów omega-3
Spożycie kwasów omega trzy
Dostarczanie kwasów omega-3
Jaja kur hodowanych w klatkach
Konsumpcja kwasów omega-3
Kwasy omega trzy
Jaja ekologiczne