Kwasy omega-3
Kwasy omega-3 to wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Występują głównie w rybach, takich jak łosoś i tuńczyk, oraz w niektórych roślinach, takich jak siemię lniane i orzechy.
Kwasy tłuszczowe omega-3
Pozostałe tematy
- Kwasy tłuszczowe omega-3 obniżają poziom cholesterolu2
- Stosowanie kwasów omega-3 sprzyja polepszeniu pracy mózgu2
- Kwasy omega-3 są silnymi przeciwutleniaczami2
- Kwasy omega-3 przyjmowane w okresie odchudzania powodują przyspieszenie metabolizmu1
- Kwasy omega-3 zmniejszają reakcję zapalną na intensywny wysiłek fizyczny1
Kwasy omega-3
Spożywanie kwasów omega-3
Spożycie kwasów omega-3
Omega-3
Spożycie kwasów omega trzy
Dostarczanie kwasów omega-3
Kwasy omega
Ryby bogate w kwasy tłuszczowe omega 3
Konsumpcja kwasów omega-3
Kwasy omega trzy