Orzechy włoskie
Orzechy włoskie to nasiona drzewa orzecha włoskiego, które charakteryzują się twardą, nierówną skorupą oraz jadalnym, podzielonym na dwie części miąższem o charakterystycznym kształcie przypominającym mózg. Są one powszechnie wykorzystywane w kuchni oraz przemyśle spożywczym. Orzechy te zawierają tłuszcze, białka oraz inne składniki odżywcze. Występują w różnych odmianach i są zbierane po dojrzeniu owoców.
Orzechy włoskie
Pozostałe tematy
- Orzechy włoskie mają dobroczynny wpływ na stan paznokci1
- Orzechy włoskie mają dobroczynny wpływ na stan włosów1
- Orzechy włoskie wykazują także właściwości bakteriobójcze1
- Orzechy włoskie wykazują także właściwości odtruwające1
- Orzechy włoskie zawierają największa ilość kwasów omega-3 w porównaniu ze wszystkimi innymi orzechami1
Spożywanie orzechów włoskich
Nalewka z orzechów włoskich
Orzechy włoskie, bogate w kwas alfalinolenowy,
Orzechy włoskie zawierają szczawiany
Naturalnym źródłem biotyny
Kwas elagowy w orzechach włoskich