Ograniczenie spożycia tłuszczów trans może obniżać ryzyko zakrzepicy

Zgłoś

Ograniczenie spożycia tłuszczów trans, czyli nienasyconych kwasów tłuszczowych pochodzących głównie z przetwarzanych produktów spożywczych, może obniżać ryzyko zakrzepicy, która jest stanem medycznym charakteryzującym się tworzeniem skrzeplin w naczyniach krwionośnych. Zakrzepica jest poważnym zaburzeniem wpływającym na krążenie krwi i może prowadzić do powikłań, takich jak zawał serca czy udar mózgu.

Źródła

Ta wiedza promowana jest w publikacjach poniżej, zalecamy zapoznanie się z nimi w celu poznania szczegółów i okoliczności pod jakimi można ją zastosować.

👉 Tutaj znajdziesz suplementy mojej marki ⇒ https://marekskoczylas.pl/---👉 Więcej o mojej książce ⇒ http://www.zneutralizujchemie.pl ---👉 W tym miejscu dr…