Pamięć człowieka

PodsumowanieLista

Pamięć człowieka to zdolność organizmu do kodowania, przechowywania oraz odtwarzania informacji. Składa się z różnych rodzajów, takich jak pamięć krótkotrwała i długotrwała, które różnią się czasem przechowywania danych. Procesy pamięci obejmują zapamiętywanie, utrwalanie oraz przypominanie informacji. Jest to jedna z podstawowych funkcji poznawczych umożliwiająca adaptację i funkcjonowanie w otoczeniu.

Spożywanie nasion czarnuszki
Ekstrakt z miłorzębu japońskiego
Spożywanie żeń-szenia
Szałwia lekarska
Jedzenie migdałów
Jedzenie borówek
Żółtko jaj, bogate w witaminę B6,
Orzechy włoskie, bogate w kwas alfalinolenowy,
Stosowanie różańca górskiego
Włączenie jarmużu do codziennej diety
Spożywanie soku pomarańczowego
Kwasy tłuszczowe omega-3
Żółtko jaj, zawierające witaminę B12,
Rożeniec górski
Spożywanie żółtka z jaj, bogatego w kwas foliowy,
Olejek z rozmarynu
Kwas elagowy w orzechach włoskich
Spożywanie orzechów nerkowca