Pamięć człowieka
Pamięć człowieka to zdolność organizmu do kodowania, przechowywania oraz odtwarzania informacji. Składa się z różnych rodzajów, takich jak pamięć krótkotrwała i długotrwała, które różnią się czasem przechowywania danych. Procesy pamięci obejmują zapamiętywanie, utrwalanie oraz przypominanie informacji. Jest to jedna z podstawowych funkcji poznawczych umożliwiająca adaptację i funkcjonowanie w otoczeniu.
Przetacznik
Zielona herbata
Suplementacja kreatyną
Pozostałe tematy
Orzechy włoskie
Brahmi
Spożywanie nasion czarnuszki
Spożywanie orzechów włoskich
Jedzenie jagód
Problemy z pamięcią
Spożywanie jajek
Orzechy
Spożywanie czarnuszki
Jagody w diecie
Ekstrakt z miłorzębu japońskiego
Spożywanie żeń-szenia
Szałwia lekarska
Jedzenie migdałów
Jedzenie borówek
Spożywanie orzechów
Żółtko jaj, bogate w witaminę B6,
Orzechy włoskie, bogate w kwas alfalinolenowy,
Konsumpcja bakopy drobnolistnej
Stosowanie różańca górskiego
Spożycie orzechów
Spożycie kwasów omega trzy
Jagody
Spożywanie kreatyny
Włączenie jarmużu do codziennej diety
Orzechy laskowe
Ekstrakt z zielonej herbaty
Spożywanie soku pomarańczowego
Guarana
Kwasy tłuszczowe omega-3
Skrzyp polny
Żółtko jaj, zawierające witaminę B12,
Rożeniec górski
Spożywanie żółtka z jaj, bogatego w kwas foliowy,
Olejek z rozmarynu
Kwas elagowy w orzechach włoskich
Spożywanie awokado
Rozmaryn
Spożywanie orzechów nerkowca