Pamięć człowieka

Pamięć człowieka to zdolność układu nerwowego do zapisywania, przechowywania i odtwarzania informacji. Wyróżnia się różne rodzaje pamięci, w tym sensoryczną, krótkotrwałą i długotrwałą.

Spożywanie nasion czarnuszki
Ekstrakt z miłorzębu japońskiego
Spożywanie żeń-szenia
Szałwia lekarska
Jedzenie migdałów
Jedzenie borówek
Żółtko jaj, bogate w witaminę B6,
Orzechy włoskie, bogate w kwas alfalinolenowy,
Stosowanie różańca górskiego
Włączenie jarmużu do codziennej diety
Spożywanie soku pomarańczowego
Kwasy tłuszczowe omega-3
Żółtko jaj, zawierające witaminę B12,
Rożeniec górski
Spożywanie żółtka z jaj, bogatego w kwas foliowy,
Olejek z rozmarynu
Kwas elagowy w orzechach włoskich
Spożywanie orzechów nerkowca