Wiedza z publikacji "Dieta mózgu: 16 produktów na poprawę pamięci i koncentracji! Zdrowy mózg | Dr Bartek Kulczyński"
Promotorzy wiedzy:
Zgłoś problemWiedza promowana w tej publikacji
Antocyjany obecne w owocach jagodowych
Ashwaganda
Cytrusy
Czarnuszka
Częste spożywanie cytrusów
Dieta bogata w jeżyny
Dieta bogata w orzechy
Dieta zawierająca jaja
Ekstrakt z zielonej herbaty
Gorzka czekolada
Jagody w diecie
Jedzenie borówek
Jedzenie jagód
Konsumpcja bakopy drobnolistnej
Konsumpcja kwasów omega-3
Konsumpcja żeń-szenia
Pozostałe tematy
Kwasy omega trzy
Luteina zawarta w awokado
Nawadnianie organizmu
Obecność choliny w diecie
Polifenole zawarte w borówkach
Poziom przeciwutleniaczy w zielonej herbacie
Regularne jedzenie czarnych porzeczek
Regularne jedzenie jajek
Regularne stosowanie ziół adaptogennych
Różeniec górski
Składniki zawarte w kakao
Spożycie czarnuszki
Spożycie kakao, które zawiera flawonoidy,
Spożycie kwasów omega trzy
Spożycie niewystarczającej ilości wody
Spożycie orzechów
Spożycie zielonej pietruszki
Spożywanie awokado
Spożywanie czarnuszki
Spożywanie jajek
Spożywanie nasion czarnuszki
Spożywanie orzechów
Spożywanie sałaty
Spożywanie soku pomarańczowego
Spożywanie truskawek
Spożywanie żeń-szenia
Stosowanie różańca górskiego
Teobromina zawarta w kakao
Teobromina z kakao
Witamina E zawarta w orzechach
Włączenie jarmużu do codziennej diety
Zawartość flawonoidów w kakao
Zielona herbata