Lipidy
Lipidy to grupa związków organicznych, które obejmują tłuszcze, oleje, woski i sterole. Są one nierozpuszczalne w wodzie, ale rozpuszczalne w rozpuszczalnikach organicznych takich jak eter i chloroform.
Mniszek lekarski
Olej z czarnuszki
Jaśminowiec wonny
Pozostałe tematy
Kozieradka pospolita
Czerwona koniczyna
Produkty bogate w błonnik pokarmowy
Tran
Spożywanie buraków
Jagody goji
Tłuste ryby morskie
Regularne spożywanie cebuli
Naturalne oleje roślinne
Gorzka czekolada
Mydlnica lekarska
Spożywanie oleju z wiesiołka
Witamina C
Regularne jedzenie nasion strączkowych
Błonnik pokarmowy
Seler naciowy
Pestki (niesolone, bez panierki)
Herbata pu-erh
Zawartość flawonoidów w kakao
Nasiona (niesolone, bez panierki)
Spożywanie piwa bezalkoholowego
Czerwona fasola
Wspomagająco w obniżaniu poziomu cholesterolu
Spożywanie orzechów nerkowca
Płatki owsiane
Spożywanie karczocha
Picie zielonej herbaty
Spirulina niebieska
Regularne picie naparu z bazylii
Regularne spożycie siemienia lnianego
Orzechy (niesolone, bez panierki)
Liście laurowe
Regularne spożywanie orzechów macadamia