Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe to organiczne związki chemiczne składające się z łańcucha węglowodorowego zakończonego grupą karboksylową. Są one kluczowymi składnikami lipidów, znajdującymi się w tłuszczach i olejach.
Kwasy tłuszczowe omega-3
Włączenie do diety kwasów omega
Pozostałe tematy
- Kwasy omega-3 są silnymi przeciwutleniaczami2
- Stosowanie kwasów omega-3 sprzyja polepszeniu pracy mózgu2
- Kwasy omega-3 przyjmowane w okresie odchudzania powodują przyspieszenie metabolizmu1
- Kwasy omega-3 zmniejszają reakcję zapalną na intensywny wysiłek fizyczny1
- Orzechy brazylijskie poprawiają pracę mózgu1
Kwasy omega-3
Spożywanie kwasów omega-3
Spożycie kwasów omega-3
Olej z nasion chia
Mniszek lekarski
Omega-3
Spożycie kwasów omega trzy
Dostarczanie kwasów omega-3
Suplementacja kwasów omega-3
Jaja kur hodowanych w klatkach
Kwasy omega
Ryby bogate w kwasy tłuszczowe omega 3
Konsumpcja kwasów omega-3
Kwasy omega trzy
Jaja ekologiczne