Cholesterol
Cholesterol to lipid występujący w błonach komórkowych wszystkich komórek organizmu. Jest niezbędny do syntezy hormonów steroidowych, kwasów żółciowych oraz witaminy D.
Mniszek lekarski
Olej z czarnuszki
Jaśminowiec wonny
Pozostałe tematy
Kozieradka pospolita
Czerwona koniczyna
Produkty bogate w błonnik pokarmowy
Tran
Spożywanie buraków
Jagody goji
Tłuste ryby morskie
Regularne spożywanie cebuli
Naturalne oleje roślinne
Gorzka czekolada
Mydlnica lekarska
Spożywanie oleju z wiesiołka
Witamina C
Regularne jedzenie nasion strączkowych
Błonnik pokarmowy
Seler naciowy
Pestki (niesolone, bez panierki)
Herbata pu-erh
Zawartość flawonoidów w kakao
Nasiona (niesolone, bez panierki)
Spożywanie piwa bezalkoholowego
Czerwona fasola
Wspomagająco w obniżaniu poziomu cholesterolu
Spożywanie orzechów nerkowca
Płatki owsiane
Spożywanie karczocha
Picie zielonej herbaty
Spirulina niebieska
Regularne picie naparu z bazylii
Regularne spożycie siemienia lnianego
Orzechy (niesolone, bez panierki)
Liście laurowe
Regularne spożywanie orzechów macadamia