Żywienie i dietetyka
Żywienie i dietetyka to nauka zajmująca się badaniem wpływu pożywienia na zdrowie człowieka oraz planowaniem i kontrolą diety. Obejmuje analizę składników odżywczych, ocenę wartości energetycznej pokarmów oraz zalecenia żywieniowe dla różnych grup ludności.
Pokrzywa
Szczawik zajęczy
Niedobór witaminy B12
Suplementacja witaminy B2
Mniszek lekarski
Niedobór witaminy D
Niedobór cynku
Deficyt witaminy B12
Niedobór wapnia
Kurkuma
Witamina C
Suplementacja witaminy D
Zażywanie witaminy C
Pozostałe tematy
Niedobór witaminy B6
Dieta ketogeniczna
Mrowienie kończyn
Ograniczenie spożycia węglowodanów
Dieta śródziemnomorska
Niedobór żelaza w organizmie
Nadmierna ochota na słodycze
Niedobór magnezu
Fusy z kawy
Niedobór witaminy C
Wątróbka
Babka lancetowata
Bladość skóry
Orzechy
Dieta bogatobiałkowa
Zwiększone wypadanie włosów
Spożywanie czekolady
Spożywanie rozmarynu
W radzeniu sobie z trądzikiem
Zielona herbata
Ośmiornica
Zawartość liści mniszka lekarskiego
Spożycie kapusty pekińskiej
Aby ograniczyć zmiany trądzikowe
Potas w mniszku lekarskim
Regularne jedzenie jajek
Seler naciowy
Cynk
Na diecie ketogenicznej
Koenzym Q10
Goździki
Witamina E zawarta w orzechach
Pękające kąciki ust
Obecność żelaza w mniszku lekarskim
Owoc kardamonu
Stosowanie diety śródziemnomorskiej
Spożywanie orzechów włoskich
Ser topiony
Brak magnezu w diecie
Spożywanie natki pietruszki
Spożywanie produktów pochodzących z naturalnych gospodarstw
Karmienie piersią
Spożywanie orzechów macadamia w ciąży
Niedobór witamin z grupy B
Picie czarnej herbaty
Przewlekłe zmęczenie
Traganek błoniasty
Przyspieszone bicie serca
Suplementacja wapnia razem z witaminą D
Kolostrum
Witamina B12
Zdrowa żywność
Spożywanie octu jabłkowego
Owoce kardamonu
Żyworódka
Witamina E
Nasiona z pokrzywy
Świeża melisa
Niski poziom jodu w organizmie
Niedobór potasu
Retinol zawarty w mniszku lekarskim
Monitorowanie poziomu witaminy B12
Dodanie białka i dobrego tłuszczu do śniadania
Przestrzeganie diety śródziemnomorskiej
Restrykcyjne diety
Nierównomiernie bicie serca
Rozmaryn
Spożywanie przez kobietę karmiącą wzdymających owoców