Żywienie i dietetyka

Żywienie i dietetyka to nauka zajmująca się badaniem wpływu pożywienia na zdrowie człowieka oraz planowaniem i kontrolą diety. Obejmuje analizę składników odżywczych, ocenę wartości energetycznej pokarmów oraz zalecenia żywieniowe dla różnych grup ludności.

Niedobór witaminy B6
Ograniczenie spożycia węglowodanów
Nadmierna ochota na słodycze
Zwiększone wypadanie włosów
Spożywanie rozmarynu
W radzeniu sobie z trądzikiem
Zawartość liści mniszka lekarskiego
Witamina E zawarta w orzechach
Obecność żelaza w mniszku lekarskim
Stosowanie diety śródziemnomorskiej
Spożywanie produktów pochodzących z naturalnych gospodarstw
Spożywanie octu jabłkowego
Niski poziom jodu w organizmie
Retinol zawarty w mniszku lekarskim
Dodanie białka i dobrego tłuszczu do śniadania
Przestrzeganie diety śródziemnomorskiej
Spożywanie przez kobietę karmiącą wzdymających owoców
Spożywanie przez kobietę karmiącą czekolady
Witamina E zawarta w mniszku lekarskim