Żywienie i dietetyka

Żywienie i dietetyka to nauka zajmująca się badaniem wpływu pożywienia na zdrowie człowieka oraz planowaniem i kontrolą diety. Obejmuje analizę składników odżywczych, ocenę wartości energetycznej pokarmów oraz zalecenia żywieniowe dla różnych grup ludności.

Suplementacja witaminy D
Niedobór witaminy B6
Ograniczenie spożycia węglowodanów
Nadmierna ochota na słodycze
Zwiększone wypadanie włosów
Spożywanie rozmarynu
W radzeniu sobie z trądzikiem
Zawartość liści mniszka lekarskiego
Na diecie ketogenicznej
Witamina E zawarta w orzechach
Obecność żelaza w mniszku lekarskim
Stosowanie diety śródziemnomorskiej
Spożywanie produktów pochodzących z naturalnych gospodarstw
Suplementacja wapnia razem z witaminą D
Spożywanie octu jabłkowego
Niski poziom jodu w organizmie
Retinol zawarty w mniszku lekarskim
Dodanie białka i dobrego tłuszczu do śniadania
Przestrzeganie diety śródziemnomorskiej
Nierównomiernie bicie serca
Spożywanie przez kobietę karmiącą wzdymających owoców